LEGO Education Steam Park met handleidingen en tips van LEGO juf Linda

LEGO Education Steam Park met handleidingen en tips van LEGO juf Linda

Met een complete set van wel bijna 300 stuks Duplo en bouwkaarten werken leerlingen samen met leraren aan problemen oplossen, creativiteit, samenwerken, onderzoeken en ontwerpen.

De les wordt begeleid door Lego Juf Linda.

Wanneer:
Reserveer deze les:

Even voorstellen…..LEGO juf Linda

Ik ben Linda van Overveld, 31 jaar en ben al 10 jaar leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast ben ik al 4 jaar moeder van Jaimey, die dol op LEGO is. Voor de opleiding Ons OnderWIJS 2032 heb ik onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van creatief denken door het gebruik van LEGO in de bouwhoek van de kleuterklas. In veel klassen kom je het materiaal LEGO tegen. Ik ben ervan overtuigd dat als je dit materiaal in de juiste activiteiten inzet en het spel als leerkracht op de juiste manier begeleidt je de kinderen de vaardigheden kan leren die ze nodig hebben in de toekomst. Met deze blog wil ik mijn onderzoeksresultaten en mijn lesideeën delen met leerkrachten die ook het materiaal LEGO meer willen inzetten voor de ontwikkeling van kinderen.

Lees meer in mijn blog over het gebruik van LEGO op de basisschool.i

Leren, creëren, verkennen en ontdekken met Steam Park set van Lego Education

WAUW! Wat een grote doos meester! Dat is de eerste reactie van de kinderen. Zij kunnen niet wachten om de doos met bijna 300 stukken Duplo open te maken. Via Heutink heb ik een recensie-exemplaar ontvangen en is mij gevraagd om deze nieuwe Steam Park set te testen. In mijn blog laat ik je zien hoe ik deze set heb ingezet in mijn klas.

 Lees meer in het blog van Meester Sander.