Lionsclub Voorburg leest voor

Lionsclub Voorburg leest voor

Op 5 oktober bracht Bob Wesselius, lid van Lionsclub Voorburg, een bezoek aan groep 5 van basisschool De Margriet in Leidschendam om voor te lezen uit het boek ‘Kinderen van ver’ van Martine Letterie. Doodstil luisterden de kinderen naar het verhaal over Azad, een jongen die uit Afghanistan naar Nederland is gevlucht en in een asielzoekerscentrum woont.

Na het voorlezen gingen de leerlingen ideeën bedenken hoe Azad zich snel in Nederland kan gaan thuis voelen. De voorleesles werd uitgevoerd in het kader van de Kinderboekenweek die als thema ‘Bij mij thuis’ heeft. De les is ontwikkeld door Ontwerpen in de klas, een samenwerkingsverband van leerkrachten en experts, in samenwerking met kinderboekwinkel In de Wolken Voorburg en Techniekmenu. Door het verhaal in de klas (voor) te lezen en iemand uit het boek actief te helpen, voelen kinderen zich meer betrokken en groeit hun plezier in lezen.

Naast de les bij groep 5 van De Margriet zijn de Kinderboeken Ontwerpboxen in bijna 200 andere klassen van Techniekmenu scholen uitgevoerd. Lionsclub Voorburg heeft door een financiële bijdrage dit project mogelijk gemaakt.

Op de hoogte blijven van ons aanbod?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief