Wij maken Wormenhotels!

Wij maken Wormenhotels!

Een duurzaam samenwerkingsproject met gemeente Leidschendam-Voorburg, het Corbulo College, Vlietkinderen kinderopvang en Stichting Techniekmenu

Maandag 18 maart is de dag dat het gezamenlijke project ‘Wormenhotel’ van start is gegaan. In opdracht van de gemeente gaan ‘de makers’ van het Corbulo College (66 1stejaars leerlingen) aan de slag met het maken van 18 Wormenhotels. Zij doen dit onder begeleiding van hun docenten, ‘maker’ Ben de Valois en ervaringsdeskundige Judith Geelen. Stichting Techniekmenu heeft het project geïnitieerd en de materialen geregeld. De Wormenhotels komen te staan bij de kinderopvanglocaties van Vlietkinderen.

Wethouder Marcel Belt zorgde voor een officieel tintje bij de aftrap van dit project. Maandag kwam hij op bezoek bij het Corbulo College en wandelde vervolgens met een groep leerlingen naar kinderdagverblijf Pinkeltje, één van de locaties waar een Wormenhotel wordt geplaatst.
Wethouder Duurzaamheid en Stadsbeheer: “Ik vind het superleuk dat kinderen van jongs af aan al leren hoe ze groente- en fruitafval kunnen verwerken tot grondstof die opnieuw gebruikt wordt.”

Vlietkinderen heeft, net als de gemeente Leidschendam-Voorburg het thema duurzaamheid omarmd. Het is belangrijk om kinderen al jong in aanraking te brengen met thema’s zoals duurzaamheid, recyclen en natuur. Daarbij komt een praktisch voordeel, de kinderopvanglocaties produceren veel fruit en groente afval en dit is goed voor de wormen!
De (tijger) wormen maken van dit afval compost, wat dan weer gebruikt kan worden voor de moestuin.

Op de hoogte blijven van ons aanbod?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief