Techniekweek Pius X

Techniekweek Pius X

Op onze school Pius X werken de leerlingen met hoofd, hart en handen. Tijdens de Techniekweek van 19 tot en met 23 maart 2021 werden de nieuwe leskisten van het Techniekmenu ingezet om technische vaardigheden, maar ook het leren programmeren, eigen te maken. 

We leerden met ons hoofd over de werking van bijvoorbeeld tandwielen, met de handen zetten we zelf machines in elkaar. En door daarna zelf te mogen ontwerpen en met de resultaten te spelen werd ons hart warm.

Vol enthousiasme werden in de onderbouw technische principes zoals tandwielen ontdekt met gebruik van Duplo, en in groep 4 en 6 met LEGO. In de groepen 5 werden windmolens en satellieten geprogrammeerd met gebruik van LEGO Wedo. In de bovenbouwgroepen werd kennis gemaakt met het programmeren door middel van een microbit.

Op onze school hebben wij een LEGO juf, juf Linda van Overveld. Voor het Techniekmenu maakte ze bij de leskisten vlogs voor de leerkrachten en bij sommige groepen ook voor de leerlingen. Door de duidelijke video’s konden leerkrachten snel aan de slag met de materialen en werden leerlingen stap voor stap op weg geholpen.

Eigenlijk was een week te kort. De leerkrachten en leerlingen hadden er graag nog verder mee gespeeld en gewerkt. Deze techniekweek krijgt daarom zeker een vervolg!

Op de hoogte blijven van ons aanbod?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief